Няколко правила за избор на точните рамки за очила

Лятото е към своя край. С него бавно, една след друга, прибираме летните дрехи, обувки и чанти. Пъстротата на слънчевите месеци отстъпва място на строгите бизнес тоалети, които в месеци на хоум офис, са анцузите и спортните клинове.
 

Има аксесоари, чията сезонност се дължи на предназначението има: летни дамски шапки и чанти, плажни рокли и парео. Други, като слънчевите очила, са аксесоари, които използваме през цялата година. Някак по енерция ги асоциираме с лятото. Носталгично пропускаме факта, че слънцето грее цели 12 месеца.
 

Слънчеви очила използваме, докато сме на ски, или край басейна в спа курортите. С тях шофираме и се разхождаме из снежния парк.
 

Тази целогодишна употреба изисква специално внимание – в цвета, защитните свойства, формата и материалите. Лесният вариант е да купим 2 чифта и с това решаваме проблема. Другият начин е да се запознаем подробно с начина, по който да определим точният модел, подходящ за нас.
 

И така:
 

как да изберем рамки за очила?


Разширяваме обхвата на материята и ще говорим по принцип за този артикул – с и без диопри.
 

Да се научим как се избира подходяща рамка изглежда обезкуражаваща задача. Всъщност изобщо не е трудно. Има няколко лесни правила, с които се определя рамката, която най-добре пасва на лицето ви и показва вашия стил и индивидуалност.
 

Ето как се избира рамка за очила:
 

Преди всичко определете формата на лицето си. Да определите правилно формата, овала на лицето, е една добра отправна точка,  когато трябва да се научите да избирате рамки. Тайната на избора на перфектната рамка е да се избере тази, която най-добре пасва на формата лицето ви. Застанете с лице срещу огледалото и вземете един маркер. Очертайте с контур образа си.
 

За всеки тип лице има рамки, които го допълват по начин, който да балансира някои недостатъци. Определени рамки могат да подчертаят или да тушират определени черти. Ако имате лице с овална форма „изправена елипса“, добра новина е, че ще изглеждате невероятно в повечето рамки. Лице във формата на сърце ще изглежд чудесно с кръгли рамки, които са по-дебели отгоре, за да балансират малката брадичка. Това са така наречените „очила вежди“. Разгледайте таблицата!
 

Изберете цвят, който да подхожда на вашия тен


Да определите цвета и тена на кожата си едва ли е трудно. Ако имате светла кожа, то изберете черен, сив и син цвят на рамките са подходящи за вас. Ако цветът на кожата ви е в "по-топлата гама", то изберете жълто-кафяв, розов или червен цвят.
 

Чудите ли се дали кожата ви е в по-студен или по-топъл оттенък? Просто помислете за цвета на дрехите, с които се чувствата най-добре. Помислете как сте ги избирали и приложете същото правило при избор на цвета на рамките и лещите на очилата.
 

Третият фактор, особено при избор на рамки за очила с диоптри, е начинът ви на живот.


Помислете за това преди да изберете конкретни рамки. Ако сте спортист, или работите в строителството или  друга физическа работа, то изберете издържливи рамки – примерно от пластмаса или друга елестична материя.
 

Хубавата новина е, че много слънчеви очила се правят с лещи от поликарбонат. Ако сте „офис“ човек, и често имате бизнес срещи, то изберете рамки, които да вдъхват доверие.
 

Удобството: При избора на рамка, съобразете формата на носа си с моста на очилата. Необходимо е той да легне добре. Това от една страна ще даде устойчивост, от друга страна ако сте с диопри, няма да дава изместване.
 

И така, вече знаете почти всички фактори, които обуславят вашия избор на рамка.
 

Остава едно, и то е изключително важно: нека рамките да отговарят на вашето настроение, на вашето усещане за щастие.
 

Имате ли нужда от консултация? Свържете се с нас!

Прочети още

Тенденции в мъжките слънчеви очила 2022
Тенденции в мъжките слънчеви очила 2022

Добрият чифт слънчеви очила, е един от задължителните елементи в гардероба на един мъж. Също като изборът на облекло и аксесоари, те отразяват вашият стил, хобита и характер.

Прочети още >
Тенденциите в дамските слънчеви очила 2022
Тенденциите в дамските слънчеви очила 2022

Слънчевите очила са аксесоар, който говори много за вашата личност и стил. Те са елемента, чрез който околните могат да си изградят мнение за вас, базирано на енергията, която излъчвате, ...

Прочети още >
Няколко забавни тренда в лятната мода
Няколко забавни тренда в лятната мода

Когато говорим за мода, ние в онлайн магазин ByAccessories, обикновено коментираме цялостната визия. Бихме ви представили ето тази, в която червената дамска чанта е акцент.

Прочети още >
Ретро: очилата cat eye, отново на фокус
Ретро: очилата cat eye, отново на фокус

Тази година елегантността има котешки очи. Забелязахте ли как повечето дами край вас, придобиха особен шик. Това се дължи донякъде на очилата тип котешко око, или като ги наричаме с &bdqu...

Прочети още >

Запиши се за нашия бюлетин

Имайте, предвид, че вашият email няма да бъде споделен с трети лица и информационните съобщения, които ви изпращаме няма да бъдат повече от едно на седмица.

at-icon